Από την καρδιά του νησιού της Εύβοιας, προέρχεται μια αληθινή ελληνική λιχουδιά: τα βιολογικά αποξηραμένα σύκα Κύμης της Askada Farm. Καλλιεργημένα και παρασκευασμένα με γενιές οικογενειακής εμπειρίας, αυτά δεν είναι απλώς σύκα - είναι μια γεύση της ελληνικής παράδοσης και μια απόδειξη της τελειότητας της φύσης. Κάθε σύκο είναι προϊόν ενός μοναδικού μικροκλίματος και μιας παλαιάς, σχολαστικής διαδικασίας που το ξεχωρίζει ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).
Η αυθεντική ιστορία πίσω από τα σύκα Κύμης της Askada Farm
Για την οικογένεια πίσω από τη Askada Farm, η γεωργία δεν είναι απλώς μια επιχείρηση. είναι ένας τρόπος ζωής που μεταδίδεται από τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Αυτή η βαθιά ριζωμένη σύνδεση με τη γη και ο σεβασμός στις παραδοσιακές μεθόδους είναι αυτά που καθορίζουν την ποιότητα των βιολογικών προϊόντων τους. Τα σύκα καλλιεργούνται χωρίς χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα, βασιζόμενα αντ' αυτού σε βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που προστατεύουν τόσο το περιβάλλον όσο και την ακεραιότητα του καρπού. Αυτή η δέσμευση στην αυθεντικότητα σας εξασφαλίζει ένα προϊόν που είναι αγνό, υγιεινό και απίστευτα γευστικό.
Γιατί τα Σύκα Κύμης είναι Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ);
Το σύκο Κύμης είναι μια μοναδική ποικιλία, που καλλιεργείται αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη, περιορισμένη περιοχή της περιοχής Κύμης στο νησί της Εύβοιας. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του - λεπτό φλοιό, μαλακή σάρκα και τραγανοί σπόροι - είναι άμεσο αποτέλεσμα του τοπικού μικροκλίματος του Αιγαίου. Η πιστοποίηση ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει αυτήν την αποκλειστικότητα και την παραδοσιακή, μοναδική στο είδος της διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη φυσική τους ξήρανση. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο σύκο στον κόσμο, δύο ομοιόμορφα σύκα χωρίζονται προσεκτικά, αποξηραίνονται στον ήλιο και στη συνέχεια «αγκαλιάζονται» μαζί για να δημιουργήσουν το μοναδικό σχήμα «askada».
Μια θρεπτική, εντελώς φυσική υπερτροφή
- Πιστοποιημένο βιολογικό: Καλλιεργείται χωρίς χημικές ουσίες, εξασφαλίζοντας ένα αγνό και φυσικό σνακ.
- Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και ασβεστίου, που υποστηρίζει την υγεία των οστών και του αίματος.
- Φυσικά αντιοξειδωτικά: Γεμάτο με ευεργετικά αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
- Βραβευμένη γεύση: Αναγνωρισμένο με το βραβείο Great Taste Award 2015.
- Καθαρό και χωρίς πρόσθετα: Απολύτως χωρίς θείο, συντηρητικά ή χημικά υπολείμματα.
Πώς να απολαύσετε τα βιολογικά αποξηραμένα σύκα σας
Αυτά τα ελληνικά λιαστά σύκα είναι τέλεια από μόνα τους ως ένα υγιεινό, δυναμωτικό σνακ. Η πλούσια γεύση και η απαλή υφή τους τα καθιστούν επίσης ένα ευέλικτο συστατικό στην κουζίνα σας. Συνδυάστε τα με μια ποικιλία ελληνικών τυριών όπως το μανούρι ή το κασέρι, ψιλοκόψτε τα σε σαλάτες ή χρησιμοποιήστε τα για να αναβαθμίσετε το γιαούρτι του πρωινού σας. Είναι επίσης μια πολυτελής και υγιεινή προσθήκη σε οποιαδήποτε τυροπιτά ή εταιρικό καλάθι δώρων. Για μια ολοκληρωμένη γκουρμέ εμπειρία, σερβίρετέ τα μαζί με ένα ποτήρι τοπικό κόκκινο κρασί ή περιχύστε τα με ελληνικό μέλι.
Συχνές Ερωτήσεις
Ποια είναι τα οφέλη των ελληνικών αποξηραμένων σύκων για την υγεία ;
Τα ελληνικά αποξηραμένα σύκα, ιδιαίτερα αυτά από το Askada Farm, θεωρούνται υπερτροφή λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας. Αποτελούν εξαιρετική πηγή απαραίτητων μετάλλων όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο, καθιστώντας τα ευεργετικά για την πυκνότητα των οστών και την υγεία του αίματος. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρικής βλάβης. Η φυσική τους γλυκύτητα παρέχει μια υγιή ώθηση ενέργειας χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή συντηρητικά.
Πώς αποξηραίνονται φυσικά τα σύκα Κύμης στην Ελλάδα;
Η φυσική διαδικασία ξήρανσης για τα σύκα Κύμης είναι μια μοναδική, παραδοσιακή μέθοδος. Ξεκινώντας από τον Αύγουστο, τα σύκα συλλέγονται με το χέρι στην μέγιστη ωριμότητά τους. Στη συνέχεια, ανοίγονται προσεκτικά και τοποθετούνται σε ξύλινα πλαίσια για να στεγνώσουν φυσικά κάτω από τον ζεστό ελληνικό ήλιο. Αφού αποξηρανθούν στον ήλιο, δύο πανομοιότυπα σύκα «αγκαλιάζονται» μαζί, σχηματίζοντας το χαρακτηριστικό σχήμα «ασκάδας». Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται χωρίς τη χρήση θείου ή συντηρητικών, διατηρώντας τη λεπτή γεύση και τη θρεπτική αξία του σύκου.