Ένας μοναδικός συνδυασμός εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου και μιας υπέροχης συσκευασίας εμπνευσμένης από την Αρχαία Ελλάδα, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!(600 ml)
Ένας μοναδικός συνδυασμός εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου και μιας υπέροχης συσκευασίας εμπνευσμένης από την Αρχαία Ελλάδα, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!
Το ταξίδι ξεκινάει τον Νοέμβριο με το μάζεμα της ελιάς από τους ελαιώνες της Βόρειας Πελοποννήσου. Ντόπιοι αγρότες που αγαπάνε τον τόπο και το περιβάλλον μαζεύουν τους καρπούς οικολογικά, προσβλέποντας στην αειφορία της γης. Η συγκεκριμένη περίοδος συγκομιδής, χαρίζει στο ελαιόλαδο ένα πιο φρουτώδες άρωμα και μια σύσταση γεμάτη πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά.
Υπάρχουν δυο μονοποικιλιακά ελαιόλαδα στις αντίστοιχες συσκευασίες. Το έξτρα παρθένο οφείλει τη χαρακτηριστική του γεύση σε μεγάλο βαθμό στη χρήση της Λαδολέας Μεγάρων (Μεγαρίτικη), ενώ το Βιολογικό στη λευκή συσκευασία προέρχεται από την ποικιλία Λαδολέα Πατρών (Πατρινιά).
Μόνο ένα 24ωρο μεσολαβεί ανάμεσα στη συγκομιδή και τη σύνθλιψη των καρπών της ελιάς προκειμένου να μεταφέρουν σχεδόν άθικτα στο ελαιόλαδο όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Η σύνθλιψη είναι ψυχρή και πραγματοποιείται σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει σε καμία φάση τους 27°C, διατηρώντας έτσι το μοναδικό άρωμα του ελαιοκάρπου.
Στη συνέχεια, αφού ωριμάσει σε ειδικές δεξαμενές όπου επιτυγχάνεται μια φυσική καθίζηση των στερεών ουσιών, το αφιλτράριστο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ladolea, εμφιαλώνεται στα πανέμορφα κεραμικά μπουκάλια με όλες τις διαδικασίες να είναι πιστοποιημένες με ISO 22000 (HACCP)
Χαρακτηριστικά: Μέτριας έντασης, φρουτώδης γεύση, πικάντικη επίγευση, νότες εξωτικών φρούτων, χρυσοκίτρινο χρώμα
ΠΕΡΙΟΧΗ
Ορεινό χωρίο Δενδρό (650m), Κορινθία, Ελλάδα
ΠΡΩΙΜΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
Οκτώβριος
ΕΚΘΛΙΨΗ
Ψυχρή κάτω από 27°C, αφιλτράριστο
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ισχυρό φρουτώδες, νότες από μούρα και εξωτικά φρούτα, κεχριμπαρένιο χρώμα
ΧΡΗΣΗ
Συνδυάζεται με έντονα πιάτα, σαλάτες, ψητά λαχανικά, κόκκινο κρέας, ιδανικό για BBQ και μαρινάδες