Για τα μπισκότα που ζυμώνονται και ψήνονται σε τοπικό εργαστήριο στη Μεσσηνία σε περιορισμένη ποσότητα, χρησιμοποιείται μια αυθεντική συνταγή που έχει περάσει από γενιά σε γενιά
Οι ελιές για αυτό το λάδι συλλέγονται με προσοχή, με τον παραδοσιακό και όχι μηχανικό τρόπο, από δέντρα εκατοντάδων ετών, μίας και μόνο ποικιλίας, που καλλιεργούνται στους παραθαλάσσιους ελαιώνες της Costa Navarino.
Παράγεται χωρίς χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα, χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές βιολογικές μεθόδους, από ελιές Κορωνέικης ποικιλίας, οι οποίες προέρχονται από δέντρα εκατοντάδων ετών.