Το Σαντορίνη Ασύρτικο Ξηρό Λευκό Κρασί Santo Wines είναι ένα κλασικό σημείο αναφοράς της ποικιλίας και της πατρίδας της. Διαθέτει ένα ζωντανό αρωματικό κοκτέιλ από φρεσκάδα θαλασσινής αύρας και εσπεριδοειδών, ροδάκινο με μελωδικές νότες. Είναι ξηρό, έντονα όξινο, με μια υφή ορυκτού καπνού και μια επίγευση που απαιτεί φαγητό.
Το Ασύρτικο Σαντορίνης Ξηρό Λευκό Οίνο Santo Wines είναι ένα κλασικό σημείο αναφοράς της ποικιλίας και της πατρίδας της. Παράγεται στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, στην Ελλάδα, όπου το μοναδικό κλίμα και το terroir παράγουν κρασιά εξαιρετικού χαρακτήρα.
Τα σταφύλια για αυτό το κρασί καλλιεργούνται σε αρχαία αμπέλια που έχουν εκπαιδευτεί ώστε να αναπτύσσονται χαμηλά στο έδαφος, προστατευμένα από τους ισχυρούς ανέμους και τον έντονο ήλιο. Αυτή η μοναδική αμπελουργική πρακτική παράγει σταφύλια με συμπυκνωμένες γεύσεις και υψηλή οξύτητα.
Το κρασί παρασκευάζεται με παραδοσιακές μεθόδους, με ελάχιστη παρέμβαση. Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι και πιέζονται απαλά, ενώ ο χυμός ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Αυτή η διαδικασία βοηθά στη διατήρηση των φρέσκων γεύσεων και αρωμάτων φρούτων του κρασιού.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ζωντανό και δροσερό κρασί με αρώματα εσπεριδοειδών, ροδάκινου, μελιού και θαλασσινής αύρας. Στο στόμα, το κρασί είναι ξηρό και γεμάτο σώμα, με υψηλή οξύτητα και ορυκτό πυρήνα. Η επίγευση είναι μακρά και παρατεταμένη, με μια παρατεταμένη καπνιστή γεύση.
Το Σαντορίνη Ασύρτικο Ξηρό Λευκό Κρασί Santo Wines είναι ένα πολύπλευρο κρασί που μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ή να συνδυαστεί με διάφορα φαγητά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πιάτα θαλασσινών, καθώς και με ψητά κρέατα και λαχανικά.
Ακολουθούν ορισμένοι συγκεκριμένοι συνδυασμοί φαγητών που προτείνουμε:
Καβουρδισμένα χτένια με σάλτσα βουτύρου λεμονιού
Χταπόδι ψητό με salsa verde
Κοτόπουλο ψητό με δεντρολίβανο και θυμάρι
Αρνίσια παϊδάκια ψητά με σάλτσα τζατζίκι
Μουσακά λαχανικών
Σαντορινιά φάβα με ελαιόλαδο και λεμόνι
Όπως κι αν επιλέξετε να το απολαύσετε, Το Σαντορίνη Ασύρτικο Ξηρό Λευκό Κρασί Santo Wines είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βιώσετε τη γεύση της Ελλάδας.
100% Ασύρτικο
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση
Παραμονή: -
Περιγραφή: Χρώμα λεμονιού. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα εσπεριδοειδών και διακριτικά αρώματα λουλουδιών μαζί με τις χαρακτηριστικές ορυκτές ασσύρτικες νότες. Ξηρό στο στόμα, με τραγανή οξύτητα, που υπογραμμίζεται από ορυκτά, ζωηρή φρουτώδη γεύση. Η επίγευση αποκαλύπτει στρώματα εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων και έναν επιπλέον αλμυρό χαρακτήρα θαλασσινής αύρας.
Ταίριασμα με φαγητό: Θαλασσινά και πιάτα με ψάρι
Σημειώσεις γευσιγνωσίας
Αυτό το κρασί αποτελεί ένα κλασικό σημείο αναφοράς της ποικιλίας και της πατρίδας της. Ένα ζωηρό
αρωματικό κοκτέιλ από φρεσκάδα θαλασσινής αύρας και εσπεριδοειδών, ροδάκινο με μελωμένες
υποτονίες. Κοκκαλιάρικο, έντονα όξινο, με μια υφή ορυκτού καπνού και μια
φαγητική επίγευση.
Τεχνικές πληροφορίες
Αλκοόλ κατ' όγκο (%) 13,4 Ολική οξύτητα (gr τρυγικού οξέος/lt) 6,3
Υπολειμματικά σάκχαρα (gr/lt) 3,9 pH 2,85
Ο αμπελώνας
Εγκατάσταση: Μέθοδος καλλιέργειας: 60 - 80 ετών
Μέθοδος καλλιέργειας: 1: "Πυκνότητα φύτευσης: 2.000-2.300 αμπέλια/στρέμμα
Απόδοση/στρέμμα: 2.000 κιλά
Οινοποίηση
Κλασική λευκή οινοποίηση. Απομάκρυνση, επαφή με το δέρμα για 6 ώρες σε χαμηλή
θερμοκρασία 5-6 οC. Απαλό πνευματικό πιεστήριο. Θερμοκρασία ζύμωσης στους 16-
17οC. Διατήρηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σταθεροποίηση, φιλτράρισμα και εμφιάλωση: Στην πίσω ετικέτα του κρασιού, οι βασικές πληροφορίες του κρασιού είναι επίσης
γραμμένες στο σύστημα Braille.