Facebook pixel
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Πευκόμελο 100% ακατέργαστο μέλι 250gr Nirra

100% ακατέργαστο μέλι Άρωμα: βύνη και πικάντικο άρωμα πευκοδάσους Χρώμα: σκούρο κεχριμπάρι
€13,90
ισοδυναμεί με €55,60 ανά 1 kg(s)
εξαιρουμένης της αποστολής
Κατασκευαστής: NIRRA
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: EL684
Άμεσα διαθέσιμο
Χρόνος παράδοσης Αποστέλλεται εντός 1-3 ημερών
+ -

Αυτό το μοναδικό, καθώς παράγεται μόνο στην Ελλάδα, και εξαιρετικής ποιότητας μέλι μελιτώματος είναι τόσο χαρακτηριστικό της ελληνικής γης που ακόμα και το έντομο που κατοικεί στον φλοιό των πεύκων και παράγει το μελίτωμα ονομάζεται Marchalina hellenica. Προϊόν μακράς συλλογής από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο, περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που το καθιστούν μια ανεκτίμητη υπερτροφή, με το πλούσιο σώμα και τη μοναδική του γεύση να του χαρίζουν υψηλή δημοφιλία μεταξύ των ειδημόνων του μελιού.

 

  • 100% ακατέργαστο μέλι
  • Άρωμα: βύνη και πικάντικο άρωμα πευκοδάσους
  • Χρώμα: σκούρο κεχριμπάρι
  • Γεύση: υπόγλυκη με ξυλώδεις νότες ξηρών καρπών και πεύκου
  • Ιδιότητες: υψηλή διατροφική αξία, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο) με έντονα αντισηπτική δράση και θεραπευτικές ιδιότητες. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα το καθιστά ιδανικό για δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες. Υψηλής διατροφικής αξίας και έως και τέσσερις φορές πιο έντονη αντιοξειδωτική δράση από οποιοδήποτε άλλο μέλι δάσους παγκοσμίως.
  • Κρυστάλλωση: δεν κρυσταλλώνει εύκολα λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και νερό.

 

Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική και ανεξάρτητη διαδικασία που κάνει το ακατέργαστο μέλι πυκνό και θολό. Το μέλι είναι ένα υπερ-κορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Η γλυκόζη διαχωρίζεται από το νερό και κρυσταλλώνει, ενώ η φρουκτόζη παραμένει σε υγρή μορφή. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το μέλι σε υγρό είναι να εφαρμόσετε μια μέθοδο θέρμανσης με ζεστό νερό που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 35 ° C, διαφορετικά οι θρεπτικές του ιδιότητες θα καταστραφούν. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά. 

Το ξεχωριστό αυτό ταξίδι μας οδηγεί σε μερικά από τα πλέον απομακρυσμένα και ανέπαφα δάση της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο, οδηγούμε τις μέλισσες μέσα από αυτά τα κατάφυτα και δύσβατα εδάφη και τις μεταφέρουμε κάθε τριάντα πέντε ημέρες, έτσι ώστε να αποκομίσουν το εξαιρετικό μελίτωμα που αποβάλλεται από τα δέντρα.

Η παστερίωση του μελιού αποτρέπεται εντελώς, καθώς εξάγεται κάτω από τους 35 ° C, η οποία είναι και η συνηθισμένη θερμοκρασία της κυψέλης, με αποτέλεσμα όλα τα θεραπευτικά ένζυμα και εξαίσια αρώματα να παραμένουν άθικτα. Το μέλι είναι επίσης αφιλτράριστο, ώστε να διατηρείται το ευεργετικό υπόλειμμα γύρης και τα οργανικά υλικά. Μετά τη συλλογή του από τις κυψέλες, παραμένει σε δοχεία ωρίμανσης και διαύγειας για πέντε έως δέκα ημέρες πριν εμφιαλωθεί στην τέλεια μορφή του.

Όλες οι διαδικασίες που περιλαμβάνονται, από τη συγκομιδή και την εξαγωγή ως τη συσκευασία, διεξάγονται με το χέρι και φέρουν την μακραίωνη ελληνική παράδοση της μελισσοκομίας σε συνδυασμό με την πιο σύγχρονη τεχνογνωσία στην παραγωγή μελιού. Το αποτέλεσμα είναι μια ασύγκριτη και πολύτιμη τροφή που παραδίδεται στο τραπέζι και τον ουρανίσκο σας ανέγγιχτη σαν να είχε μόλις συλλεχθεί από την κυψέλη.

Η εξαιρετική συσκευασία του μελιού NIRRA φέρει ό,τι ξεχωριστό έχει να προσφέρει η ελληνική φύση το ξύλο των ορεινών δασών στο καπάκι της και τους κόκκους της θαλασσινής άμμου στο βάζο της. Ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης διατήρηση των αρχικών ιδιοτήτων του μελιού, καθώς και να αναδεικνύονται οι χρωματισμοί του, είναι τόσο μοναδική και ανεκτίμητη όσο το περιεχόμενό της. Το καπάκι, από μασίφ ξύλο οξιάς, είναι χειροποίητο με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στη λεπτομέρεια και κουβαλάει μαζί του ένα απτό στοιχείο της φύσης όπου γεννιέται το μέλι, ως σύμβολο του στενού δεσμού μεταξύ του προϊόντος και του δάσους. Πράγματι, αυτό το εξαιρετικό βάζο είναι απόλαυση για την αισθητική σας, σφραγίζοντας την ποιότητα και διατηρώντας ανέπαφο αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό. 

Το μέλι NIRRA είναι τόσο σπάνιο και αγνό όσο τα πλούσια και ανέγγιχτα δάση όπου λαμβάνει χώρα η συγκομιδή του. Το ευρύ φάσμα του ορεινού υψόμετρου προσφέρει μια πλούσια ποικιλία σε πολυάριθμα ενδημικά φυτά, από καστανιές έως πεύκα και άγριες ​​βελανιδιές, προσθέτοντας πολυπλοκότητα και μοναδικότητα στο χαρακτήρα του και υπεροχή στην ποιότητά του. Τα περισσότερα από αυτά τα απομακρυσμένα δάση που βρίσκoνται στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας, αποτελούν μέρος του δικτύου Natura 2000 που έχει ως στόχο να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιβίωση των πιο πολύτιμων και απειλούμενων ειδών και οικότοπων της Ευρώπης, εμποδίζοντας έτσι την χρήση φυτοφαρμάκων ή άλλων γεωργικών τεχνικών που μπορούν να βλάψουν την αγνότητα του εδάφους. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ενός πραγματικά θρεπτικού και αυστηρά βιολογικού θησαυρού που γεννήθηκε από τη γενναιόδωρη και απαράμιλλη ελληνική γη.

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικού Τιμή χαρακτηριστικού
Ειδικά Χαραχτηριστικά Πεύκου
Καθαρό Βάρος 250 γρ
Γράψτε τη δική σου αξιολόγηση
  • Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια
*
*
  • Κακή
  • Άριστη
*
*
*
*

Αυτό το μοναδικό, καθώς παράγεται μόνο στην Ελλάδα, και εξαιρετικής ποιότητας μέλι μελιτώματος είναι τόσο χαρακτηριστικό της ελληνικής γης που ακόμα και το έντομο που κατοικεί στον φλοιό των πεύκων και παράγει το μελίτωμα ονομάζεται Marchalina hellenica. Προϊόν μακράς συλλογής από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο, περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που το καθιστούν μια ανεκτίμητη υπερτροφή, με το πλούσιο σώμα και τη μοναδική του γεύση να του χαρίζουν υψηλή δημοφιλία μεταξύ των ειδημόνων του μελιού.

 

  • 100% ακατέργαστο μέλι
  • Άρωμα: βύνη και πικάντικο άρωμα πευκοδάσους
  • Χρώμα: σκούρο κεχριμπάρι
  • Γεύση: υπόγλυκη με ξυλώδεις νότες ξηρών καρπών και πεύκου
  • Ιδιότητες: υψηλή διατροφική αξία, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο) με έντονα αντισηπτική δράση και θεραπευτικές ιδιότητες. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα το καθιστά ιδανικό για δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες. Υψηλής διατροφικής αξίας και έως και τέσσερις φορές πιο έντονη αντιοξειδωτική δράση από οποιοδήποτε άλλο μέλι δάσους παγκοσμίως.
  • Κρυστάλλωση: δεν κρυσταλλώνει εύκολα λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και νερό.

 

Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική και ανεξάρτητη διαδικασία που κάνει το ακατέργαστο μέλι πυκνό και θολό. Το μέλι είναι ένα υπερ-κορεσμένο διάλυμα δύο σακχάρων: της γλυκόζης και της φρουκτόζης. Η γλυκόζη διαχωρίζεται από το νερό και κρυσταλλώνει, ενώ η φρουκτόζη παραμένει σε υγρή μορφή. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε το μέλι σε υγρό είναι να εφαρμόσετε μια μέθοδο θέρμανσης με ζεστό νερό που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 35 ° C, διαφορετικά οι θρεπτικές του ιδιότητες θα καταστραφούν. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αυστηρά. 

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικού Τιμή χαρακτηριστικού
Ειδικά Χαραχτηριστικά Πεύκου
Καθαρό Βάρος 250 γρ
Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης
Είναι ένα μοναδικό μέλι και στην εμφάνιση, με χρώμα καραμέλας που διασχίζουν μαργαριταρένιες ανταύγειες, και στη γεύση, που θυμίζει πραγματικά τη βανίλια και τα γλυκά καρυκεύματα.
€19,90 εξαιρουμένης της αποστολής
ισοδυναμεί με €66,78 ανά 1 kg(s)
Reports from Ancient Greece make joy and happiness as they used symbol wreath at weddings contain oregano branches.
€13,50 εξαιρουμένης της αποστολής
ισοδυναμεί με €54,44 ανά 1 kg(s)