Κοτόπουλο Γιουβέτσι με Κριθαράκι

Μερίδες: 5

700γρ Κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια κριθαράκι
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας τριμμένη
7 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκο τριμμένο ελληνικό τυρί όπως κεφαλογραβιέρα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC. Αλείβετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε και το αλάτι και πιπέρι. Τρίψτε με σκελίδες σκόρδου. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψί, ρίξτε το κρασί και δύο φλιτζάνια ζωμό.
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο. Αφήστε το κοτόπουλο να ψηθεί και από τις δύο πλευρές για 2 ώρες. Προσθέστε ζωμό αν χρειαστεί. Στην συνέχεια ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας το αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέστε 5 φλιτζάνια ζωμό, και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και την σάλτσας ντομάτας και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά.
Αφαιρέστε το από το φούρνο. Αφήστε το για 10 λεπτά. Σερβίρεται σε μεγάλο πιάτο . Προσθέστε στο κριθαράκι τριμμένο τυρί και σερβίρετε.