Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Μπλε Αλεπού Κασετίνα - Κυρ Γιάννη 3Φx750ml.

Μια ‘Μπλε Αλεπού’ σπάνιας ράτσας και κλάσης, ένα εξαιρετικό δώρο.
€120,00 χωρίς ΦΠΑ
εξαιρουμένης της αποστολής
Κατασκευαστής: elenianna S.M.P.C
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: EL561
Χρόνος παράδοσης Αποστέλλεται εντός 1 εβδομάδας
+ -

 

Η Μπλε Αλεπού προσφέρει στην όψη ένα βαθύ κόκκινο, σχεδόν αδιαφανές χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Τα αργά δάκρυα που κυλούν στα τοιχώματα του ποτηριού φανερώνουν ένα πλούσιο αλκοόλ, το οποίο προσδίδει στο κρασί όγκο και γλυκύτητα. Αρώματα κόκκινων φρούτων εναλλάσσονται με τις προβεβλημένες νότες βανίλιας, καπνού και κόρας ψωμιού, από την παραμονή του κρασιού σε καινούρια βαρέλια, δημιουργώντας ένα γοητευτικό και πολύπλοκο χαρακτήρα. Οι εξαιρετικής ποιότητας τανίνες δίνουν στο κρασί στιβαρή δομή και τη δυνατότητα βαθιάς παλαίωσης, ενώ η οξύτητα προσφέρει νεύρο και συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισορροπημένου συνόλου. Η φρούτωδης επίγευση, που διαρκεί, υπογραμμίζει το πλούσιο σώμα του κρασιού. Μέχρι σήμερα, αυτή είναι η καλύτερη σοδειά της Μπλε Αλεπούς.

Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. Το μικρόκλιμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από αρκετές βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος έχει αργιλοασβεστώδη έως αμμοαργιλοπηλώδη σύσταση, μέτριες κλίσεις και κυρίως νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 30 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα .

Εντύπωση προκαλεί ο συνδυασμός των εδαφών στο συγκεκριμένο κρασί. (ασβεστούχα αμμοπηλώδη εδάφη, αργιλοασβεστώδη εδάφη, ελαφριά όξινα εδάφη). Όλα τα τεμάχια έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Η πυκνότητα φύτευσης είναι από 350 έως 400 πρέμνα ανά στρέμμα και οι αποδόσεις δεν ξεπερνούν τα 800 κιλά ανά στρέμμα.

To συγκεκριμένο κρασί το δοκιμάσαμε στη σειρά με άλλα και παρά την υψηλή θερμοκρασία και κούραση ξεχώρισε από μόνο του. Έφτιαξε δηλαδή από μόνο του κατηγορία.

Η όψη είναι -όντως- και αυτή μπλε με μέτρια ένταση στη μύτη και πολύπλοκα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων στην αρχή, όπως το δαμάσκηνο και μαύρο φραγκοστάφυλο. Το 14,9 αλκοόλ σε συνδυασμό με την 14 μηνη ωρίμαση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και περαιτέρω αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες κάνει τα φρούτα να γίνονται βανίλια, μόκα και νομίζω και τρούφα. Στο στόμα οι τανίνες είναι γεμάτες και συνοδεύουν το γεμάτο σώμα του ενώ σε συνδυασμό με την υψηλή οξύτητα συμβάλουν σε μία πλούσια δομή χαρίζοντας μια μακριά και φρουτώδη επίγευση. Τα αρώματα που επικρατούν και πάλι είναι ο ευκάλυπτος και μπαχαρικά κρατώντας πάντα μόνιμη θέση σε κόκκινα και μαύρα φρούτα.

Η λογική της δημιουργίας αυτού του κρασιού από διεθνείς ποικιλίες ήταν για να αναδειχθεί η διεθνής διάσταση του Ελληνικού αμπελώνα και φαντάζομαι ακόμη καλύτερο, εάν έχει ποτέ περισσότερη ποσότητα Ξινόμαυρου.

Για κάποιους ο συνδυασμός των ξένων ποικιλιών με το 5% Ξινόμαυρου μπορεί να είχε αποτελέσει και πάλι ευκαιρία να σχολιάσουν αρνητικά την όλη ιδέα. Αλλά τους ''ακούω'' με αγάπη όπως είπε και η αλεπού στο μικρό πρίγκιπα. ''Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά! Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν!''

Τύπος Κρασιού:
Ερυθρός, Ξηρός

Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ημαθία

Παραγωγός:
ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ΚΤΗΜΑ

Ποικιλία:
Syrah, Merlot, Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon  

Άρωμα:
Πρωταγωνιστούν τα μπαχαρικά, τα μαρμελαδοποιημένα κόκκινα φρούτα, σε φόντο αρωματικών βοτάνων

Συνδυασμός γεύσεων​:
Περίπλοκα πιάτα κρεατικών, εντόσθια, πιάτα με μανιτάρια, αλλαντικά, λουκάνικα και πικάντικα τυριά

Περιεκτικότητα σε αλκοόλ:
15%

 

Η Μπλε Αλεπού προσφέρει στην όψη ένα βαθύ κόκκινο, σχεδόν αδιαφανές χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Τα αργά δάκρυα που κυλούν στα τοιχώματα του ποτηριού φανερώνουν ένα πλούσιο αλκοόλ, το οποίο προσδίδει στο κρασί όγκο και γλυκύτητα. Αρώματα κόκκινων φρούτων εναλλάσσονται με τις προβεβλημένες νότες βανίλιας, καπνού και κόρας ψωμιού, από την παραμονή του κρασιού σε καινούρια βαρέλια, δημιουργώντας ένα γοητευτικό και πολύπλοκο χαρακτήρα. Οι εξαιρετικής ποιότητας τανίνες δίνουν στο κρασί στιβαρή δομή και τη δυνατότητα βαθιάς παλαίωσης, ενώ η οξύτητα προσφέρει νεύρο και συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισορροπημένου συνόλου. Η φρούτωδης επίγευση, που διαρκεί, υπογραμμίζει το πλούσιο σώμα του κρασιού. Μέχρι σήμερα, αυτή είναι η καλύτερη σοδειά της Μπλε Αλεπούς.

Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. Το μικρόκλιμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από αρκετές βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος έχει αργιλοασβεστώδη έως αμμοαργιλοπηλώδη σύσταση, μέτριες κλίσεις και κυρίως νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 30 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα .

Εντύπωση προκαλεί ο συνδυασμός των εδαφών στο συγκεκριμένο κρασί. (ασβεστούχα αμμοπηλώδη εδάφη, αργιλοασβεστώδη εδάφη, ελαφριά όξινα εδάφη). Όλα τα τεμάχια έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Η πυκνότητα φύτευσης είναι από 350 έως 400 πρέμνα ανά στρέμμα και οι αποδόσεις δεν ξεπερνούν τα 800 κιλά ανά στρέμμα.

To συγκεκριμένο κρασί το δοκιμάσαμε στη σειρά με άλλα και παρά την υψηλή θερμοκρασία και κούραση ξεχώρισε από μόνο του. Έφτιαξε δηλαδή από μόνο του κατηγορία.

Η όψη είναι -όντως- και αυτή μπλε με μέτρια ένταση στη μύτη και πολύπλοκα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων στην αρχή, όπως το δαμάσκηνο και μαύρο φραγκοστάφυλο. Το 14,9 αλκοόλ σε συνδυασμό με την 14 μηνη ωρίμαση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και περαιτέρω αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες κάνει τα φρούτα να γίνονται βανίλια, μόκα και νομίζω και τρούφα. Στο στόμα οι τανίνες είναι γεμάτες και συνοδεύουν το γεμάτο σώμα του ενώ σε συνδυασμό με την υψηλή οξύτητα συμβάλουν σε μία πλούσια δομή χαρίζοντας μια μακριά και φρουτώδη επίγευση. Τα αρώματα που επικρατούν και πάλι είναι ο ευκάλυπτος και μπαχαρικά κρατώντας πάντα μόνιμη θέση σε κόκκινα και μαύρα φρούτα.

Η λογική της δημιουργίας αυτού του κρασιού από διεθνείς ποικιλίες ήταν για να αναδειχθεί η διεθνής διάσταση του Ελληνικού αμπελώνα και φαντάζομαι ακόμη καλύτερο, εάν έχει ποτέ περισσότερη ποσότητα Ξινόμαυρου.

Για κάποιους ο συνδυασμός των ξένων ποικιλιών με το 5% Ξινόμαυρου μπορεί να είχε αποτελέσει και πάλι ευκαιρία να σχολιάσουν αρνητικά την όλη ιδέα. Αλλά τους ''ακούω'' με αγάπη όπως είπε και η αλεπού στο μικρό πρίγκιπα. ''Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά! Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν!''

Τύπος Κρασιού:
Ερυθρός, Ξηρός

Περιοχή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ημαθία

Παραγωγός:
ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ΚΤΗΜΑ

Ποικιλία:
Syrah, Merlot, Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon  

Άρωμα:
Πρωταγωνιστούν τα μπαχαρικά, τα μαρμελαδοποιημένα κόκκινα φρούτα, σε φόντο αρωματικών βοτάνων

Συνδυασμός γεύσεων​:
Περίπλοκα πιάτα κρεατικών, εντόσθια, πιάτα με μανιτάρια, αλλαντικά, λουκάνικα και πικάντικα τυριά

Περιεκτικότητα σε αλκοόλ:
15%

Ετικέτες προϊόντος