Αυτοί οι βρώσιμοι βολβοί συλλέγονται σε άγρια κατάσταση. Ένα σπάνιο, "πολυτελές" και μεγάλη γαστρονομική εμπειρία, μια πραγματική λιχουδιά για τους ανθρώπους της Ικαρίας.
Βολβοί ειναι η ονομασία του υπόγειου βλαστού του φυτού που επιστημονικά λέγεται muscari comosum και είναι άφθονο σ’ όλη την Ελλάδα. Στην Ικαρία θεωρείται τοπική λιχουδιά. Η συγκομιδή γίνεται στο δάσος όπου φύονται άγριοι. Δεν καλλιεργούνται στο νησί παρά μόνο συλλέγονται άγριοι από το δάσος μερικά εκατοστά κάτω από την γη όπου βρίσκονται, με τον παλιό τρόπο, με τα χέρια δηλαδή και με τσάπες.
Παρασκευάζονται τουρσί με τον παλιό σπιτικό παραδοσιακό τρόπο με ιδιαίτερη επιμέλεια και φροντίδα. Δεν περιέχουν κανένα συντηρητικό, χρώμα ή άλλα πρόσθετα χημικά συστατικά. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η icaria pure, είναι τοπικής κ περιορισμένης παραγωγής, συλλέγονται την κατάλληλη στιγμή για να διατηρήσουν την γεύση κ τις θρεπτικές τους αξίες.
Φυλάξτε σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατήρειται στο ψυγείο.
Συστατικά: βολβοί, αλάτι, ξύδι από κρασί