Ολόφρεσκα διαλεχτά λαχανικά επιλέγονται ένα ένα για να αλεστούν, να ενωθούν μαζί με τη ζύμη και να φτάσουν στο πιάτο σας σαν μια καλοκαιρινή πανδαισία.
Παραδοσιακά το αφέψημα χαμομηλιού χρησιμοποιείται κατά του άγχους, της αϋπνίας, των γαστρεντερικών μολύνσεων, φουσκωμάτων, φλεγμονών και της διάρροιας. Βοηθά σε περιπτώσεις γυναικολογικών προβλημάτων, τονώνει το ανοσοποιητικό, αντιμετωπίζει τους πονοκεφάλους και το συνάχι.
Παραδοσιακά το φασκόμηλο χρησιμοποιείται ως αφέψημα για την καταπολέμηση κρυολογημάτων, καθώς είναι απολυμαντικό και αποχρεμπτικό, οι ιδιότητες του αυτές το κάνουν κατάλληλο για τη θεραπευτική του στόματος σε περίπτωση τραυματισμών, άφτρων, φαρυγγίτιδας και κατά της ουλίτιδας ειδικά άμα χρησιμοποιηθεί για γαργάρες μαζί με μηλόξυδο.
Παραδοσιακά το τσάι του βουνού το πίνουμε κυρίως το χειμώνα για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων, γαστρεντερικών διαταραχών και φλεγμονών του ανωτέρου αναπνευστικού.