Facebook pixel
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Πράσινη σαλάτα με σάλτσα μελιού Ρόκα και Σταμναγκάθι

Βασίλης Πατσής
Πράσινη σαλάτα με σάλτσα μελιού Ρόκα και Σταμναγκάθι

Συστατικά

300 γρ. πρασινάδες όπως : λόλες , Σγουρού μαρούλι , ρόκα ,σταμναγκάθι
Ξινομυζήθρα ή cottage cheese
150 γρ. παστέλι
5-6 ντοματίνια

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

300 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βαλσάμικο ξίδι
50 γρ. πετιμέζι
1-½ κουταλιά της σούπας μέλι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα λευκό πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ποιος είπε πως οι σαλάτες είναι μόνο πρασινάδα; Ποιος είπε πως η σαλάτα είναι ένα βαρετό συνοδευτικό του κυρίως γεύματος; Μάλλον όσοι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ να βάλουν λίγη φαντασία και να μετατρέψουν τη σαλάτα τους από μία απλή σαλάτα με μαρούλι και αγγούρι σε ένα πλήρες γεύμα.

  • Πλένουμε καλά και κόβουμε με τα χέρια μας τα λαχανικά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Τρίβουμε την ξινομυζήθρα, σπάμε το παστέλι ή εναλλακτικά προσθέτουμε κρουτόν ή παξιμάδια σε μπουκιές.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα σε μπασίνα (μπόλ). Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Για την βινεγκρέτ, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα multi και τα μπλεντάρουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραβιέρα ή φέτα αντί για ξινομυζήθρα και ημίλιαστη ντομάτα αντί για ντοματίνια ή ακόμα και αγγούρι.

Αφήστε το σχόλιό σας